МОНТАНА И УНИЦЕФ СЪЗДАВАТ УСПЕШЕН МОДЕЛ

Публикувано на 05/07/2018 10:10
/ прегледи: 311
/ в Общество, Събития
1

Монтана е първото място извън столицата , което д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България, посещава след встъпването си в длъжност преди две седмици. Поводът за това са  няколко съвместни проекта, в които община Монтана и детския фонд на ООН  си сътрудничат от 2012 година насам. На среща със зам. кмета Тихомир Антонов д-р Муита определи визитата си като учебна и опознавателна.

Благодарение на общите ни усилия в града бяха открити детски център за застъпничество и подкрепа Зона Закрила, семейно консултативен център и център за майчино и детско здраве, уточни Антонов..

Милена Харизанова –  програмен директор Закрила на детето в УНИЦЕФ представи пред журналисти основните насоки от програмата на организацията в България до 2022 година.На журналистически въпрос за детските съдилища  Кремена Чобанова – програма Достъп на децата до правосъдие в УНИЦЕФ, отговори, че най-вероятно такива няма да има, но би трябвало да има специализирани съдебни състави. „Надяваме се да стане скоро”, заяви Чобанова и уточни, че това зависи от приемането на закона за отклоняване от наказателно производство или т.нар.  закон за детско правосъдие.  Проектът за него сега се намира в Министерството на правосъдието. Трябва да се направи предварителна оценка на въздействието и през есента да бъде внесен в Народното събрание.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ