МАЛОМЕРНИ ПАРАЛЕЛКИ В ТРИ УЧИЛИЩА В ОБЩИНАТА

Публикувано на 13/09/2018 14:02
/ прегледи: 1 182
/ в Общество, Събития
novini-montana

Три училища в община Монтана ще имат маломерни паралелки. На заседанието си днес общинските съветници одобриха предложението кмета Зл. Живков за формиране на класове с ученици под определения норматив. Те ще са  в основното училище в с. Габровница – една паралелка първи клас с 15 ученици и една паралелка пети клас със 17 ученици. В училището в с. Д-р Йосифово една паралелка шести клас със 7 ученици. В Д-р Йосифово ще има и слята паралелка пети и седми клас с общо 8 ученици. Тъй като броят на учениците е под определения по норматив, общината дофинансира издръжката на училищата. В Д-р Йосифово с 12 672 лв и в Пето училище с 2 599 лв.

В Пето СУ в Монтана също ще има паралелка 12 клас с 9 ученици, шест от тях са със специални образователни потребности.  Съветниците одобриха и формирането на самостоятелни групи от по  9 деца в детската градина в с. Горно Церовене и  Винище.

Гласувано бе и предложение за включване на ДГЗора” в Монтана в списъка на средищните детски градини, т. е. , в тях се обучават и деца от друго населено място.  Така средищните детски градини в общината стават общо 5.

Заради ново постановление на МС бяха променени названията на социалните услуги . Така „Защитено жилище за хора с умствена изостаналост „в „Защитено жилище за лица с умствена изостаналост”.

Съветниците одобриха и предложение на кмета за прехвърляне на язовир „Добри дол”с. Стубел на държавата.Причината- за този язовир са издадени от контролните органи предписания за ремонт. Тъй като това изисква много финансови средства, каквито община Монтана не може да осигури.

Съветниците одобриха и предложението язовирите  „Ягодник” – Студено буче и  Д-р Йосифово  да бъдат дадени под наем за срок от 10 години  при наемна цена за втория 4 855 лв годишно и 1 492 лв годишно за „Ягодник”.

Подкрепено бе и  предложението за намаляване с 36 % на първоначално определената цена за продажба на имот на ул. „Стефан Стамболов” 53 в Монтана от 67 870 на 43 436 лв.

Съветниците разрешиха продажбата на общински  жилища;  в „Младост” бл 14, ет. 3 с площ 65 кв. м. за 31 200 лв и отново в „Младост” бл. 13 , ет 5 с площ 83 кв м. за 39 200 лв.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ