ЛИНЕЙКА ВЗЕ КРАДЦИ НА АВТОСТОП, ПОСЛЕ ГИ АРЕСТУВАХА

Публикувано на 03/11/2017 12:12
/ прегледи: 1 476
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-4

Полицаи откриха  крадците, обрали столовата в СУ”Иван Вазов” във Вършец. 29-годишният И. Н. и 16-годишния С. А. били задържани два дни след кражбата. Двамата направили пълни самопризнания.

Историята започнала около 2 часа, след полунощ в неделя. С маски, за да не бъдат разпознати по снимките от камерите и ръкавици, за да не оставят отпечатъци, те срязали катинара на вратата на столовата  с трион. С ритник отворили врата а и прибрали 70 лв на монети, които били в шкаф в помещението. Продължили нататък, като успели да влязат във фоайето на сградата. Там имало охранителна камера. Крадците опитали да я счупят със стол, но не успели. Стигнали до  втория етаж и влезли в стаята на касиера. Разбили вратата и от бюрото взели 61 лв. Тогава забелязали малка метална каса, претършували чекмеджетата и открили ключа за нея. Отворили я е прибрали 168 лв. Продължили нататък, стигнали до кабинета на директора с намерението  да откраднат лаптоп. Но вратата била заключена, освен това и там имало охранителна камера. Това отказало крадците и те напуснали сградата. На около 50 метра от училището захвърлили маските и ръкавиците  в храст край пътя, триона оставили в дома на по-възрастния. Обадили по телефона на приятел и той ги закара в Монтана малко след 4 часа сутринта в понеделник. Останали в Монтана до сряда. Около 3 часа през нощта си тръгнали пеш към Вършец. Настигнала ги линейка на местния филиал за спешна помощ и ги взела на автостоп. Така двамата благополучно и без стотинка се прибрали в къщи. Били задържани малко преди 8 часа сутринта в четвъртък.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Ердоганя ще ви сеца

    А кога ще направят акция на наркодилъра Цветелин от барчето на автогарата в Берковица??? НИКОГА нали защото плаща такса спокойствие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ