ЛАГЕР КРАЙ ЯЗОВИР „ОГОСТА”

Публикувано на 17/07/2018 17:05
/ прегледи: 853
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
10

Деца от комуната на отец Иван в Якимово са на летен лагер край язовир „Огоста” разположени на частен терен. Изненадващо  35-те лагерници на възраст между 6 и 16 години днес рано след обяд бяха сами, в селището нямаше нито един възрастен. Децата са настанени в палатки – нови, доста луксозни, там на тревата е и храната, включително яйца и други рискови заради високите температури храни съхранявани без хладилник.

„Няма риск за децата” , казаха от социалната служба.От Регионалната здравна инспекция обаче смятат, че условията в импровизирания лагер  са неподходящи и с писмо информират областния управител, кмета, полицията за рисковете за здравето на децата. Най-вероятно утре ще има и официална позиция на властите, с които отце Иван отказа да разговаря, „защото не носели нищо“. Според него“тука децата са добре“, в Яимово и в Нови хан намяли ток, заради неплатена сметка от общи 12 000 лв.

Share Button

Коментари в сайта

  1. stamat

    Тия,,лагерници“ ни изпокраднаха въдиците,храна и само захранката не изядоха.А отеца хич не е ,,благочестив старец“,а чиста проба шарлатанин в расо.Добре,че ги чупиха от там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ