КМЕТЪТ: ЩЕ ИМА ГЛОБИ ЗА БЕЗРАЗБОРНО ХВЪРЛЯНЕ НА ОТПАДЪЦИ

Публикувано на 18/02/2019 14:02
/ прегледи: 746
/ в Общество, Събития
1-1

От началото на месеца водолази и комунални работници, чистят канали, нерегламентирани сметища и ремонтират пейки и чешми, след вандалски прояви в Монтана.

„Възстановяваме унищожено имущество и почистваме  след недобросъвестни постъпки на  хора, които си мислят, че могат да правят каквото си искат безнаказано”,  заяви кметът  Златко Живков.

През последната седмица водолазите от „Черноморски  флот” за втори път са направили профилактика на канал „Извора”. Сега те намерили по-малко боклуци, изхвърлени от граждани, в сравнение с  предметите, извадени при основното есенно почистване, уточни Живков. И въпреки това отново има  пластмасови бутилки в канала. Той преминава през центъра на Монтана и когато е запушен, прелива и наводнява площад „Славейков”.

Спешно чистене е организирано на улица „ ХХІ век” в Индустриална зона, където строители изхвърлили отпадъците. Фирмата – нарушител е установена и ще бъде санкционирана, съобщи кметът, а строителните отпадъци вече се събират и извозват. В тази връзка Живков поясни, че общината ще закупи още 10 нови 4-кубикови контейнера за строителни отпадъци, които ще бъдат разположени на предварително обявени места.

Установено е и кой е разбил чешмата в централната градска градина – един от обновените четири парка, обновени по програма „Региони в растеж”. В началото на годината неизвестен извършител счупи и открадна чучурите на най-голямата чешма в центъра на града. Човекът вече е известен на полицията и ще бъде санкциониран.

Другият спешен ремонт, който се наложило общинското предприятие „Чистота” да направи е на пейките по протежението на бул. „Трети март” между хипермаркетите „Лидл” и „Кауфланд”. Всичките пейки са били  счупени от хулигани след мача на волейболния отбор на Монтана с ЦСКА.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ