КИТАЙСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ГОСТУВА В МОНТАНА

Публикувано на 05/07/2017 13:01
/ прегледи: 571
/ в Общество, Събития
novini-montana

Шестчленна делегация от китайската провинция Нинся, водена от вицегубернатора Ма Ли посети община Монтана. Гостите имаха едночасова среща с кмета Златко Живков, който им представи историческите, природни и културни забележителности на региона, възможностите за туризъм, промишленост, земеделие и  големите търговски бази за селскостопанска  техника.

Визитата е с опознавателен характер и цели създаване на контакти. Интересът на китайските представители са в областта на селското стопанство и туризма. Те добре познават винопроизводството в страната и хранително-вкусовата промишленост.

Провинция Нинся е най-малката китайска провинция с население от 6,4 милиона души. През територията й преминава Великата китайска стена.

Районът е известен  със своята екологично чиста промишленост, производството на качествено вино и вълнени изделия. В провинцията съжителстват  поне 30 националности и 5 религии. Наред с исляма, тук са разпространени и таоизмът, католицизмът, православието и будизмът.

Нинся е известен със запазената си природа, която е дом за много ценни представители на пернатите. Наблизо е разположено и Пясъчното езеро, около което са се настанили над един милион птици.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ