КИРИЛ МАРИНОВ ДАРИ БУС НА ДОМА В Г. ВЕРЕНИЦА

Публикувано на 15/02/2016 14:02
/ прегледи: 718
/ в Общество, Събития
1

Емигрантът Кирил Маринов дари специализиран бус на дома за възрастни хора в с. Горна Вереница. Микробусът е с девет места, разполага с подвижна платформа за инвалидни колички, както и с колани за прикрепването им при пътуване. „Съвсем скоро Кирил Маринов има рожден ден. За него това е повод да направи подарък на хора, чийто нужди са по-големи от възможностите им”, каза племенникът на дарителя Ангел Младенов.
В Дома в Горна Вереница живеят 50 възрастни  с различни увреждания. С новия микробус ще могат да пътуват за лекарски консултации, посещения при зъболекар или за да получат документи от различни администрации, каза директорът  на социалното заведение Борислав Горанов.
За последните години Кирил Маринов е дарип близо 1 милион лева в болници, социални и детски домове, спортни клубове и храмове. „Не мразя никого и не искам извинения, дори и от тези, които ме прокудиха в чужбина, помагам колкото мога”, заяви той при откриването на мемориала „Жертвите на Винище”, изграден в центъра на селото през 2012 г. На паметника са изписани 83 имена на загинали за България мъже от Винище.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ