НИНОВА: САМО 10 % ОТ ИЗЛИШЪКА ДА Е ПРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Публикувано на 13/10/2018 15:03
/ прегледи: 397
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
IMG_20181013_123316

До дни БСП ще внесе  в парламента законопроект за разпределението на излишъка от бюджета.” Настояваме само 10 процента от излишъка да остава при правителството за покриване на  разходи при кризисни ситуации, останалите 90 % да се разпределят с решение на НС и то целесъобразно, най-вече социално насочено” Това каза на  конференция на жените – социалистки Корнелия Нинова. Домакин на форума  „Ролята на жените за преодоляване на демографската криза и диспропорциите в изоставащите  северозападните райони“  бе Монтана.

Надяваме се с това да коригираме и бюджетирането в България, защото се залагат високи приходи и умишлено ниски разходи, допълни лидерът на БСП. „Премиерът изхарчи близо 2 млрд от бюджета и ги раздаваше сякаш ги носи от банките.А няма пари за подпомагане на млади семейства при покупка на жилище, или дори за „културния чек”, който предлагаме. За това ще са нужни само 70 млн лв. Но всеки млад човек и дете до 18 г. ще може да се докосне до българското кино, театър, музика и няма да забрави идентичността си на българин. Не, за това няма пари няма , но два млрд се харчат ей така-безразборно и политически целесъобразно и се крадат разбира се,Съвсем скоро ще ни се наложи да излезем пред хората на предсрочни  избори и ще трябва да обясняваме, какво сме направили,”  каза още Нинова аплодирана от залата.

С доклад за демографския срив в конференцията се включи проф. Емилия Масларова. Областният председател на БСП – Монтана Пламен Младенов посрещна гостите с букети червени рози и призова „ да  се раждат  повече деца”. Народните представители от левицата от Видин, Монтана и Враца и председателите на региналнитеи структури на жените – социалстки също се включиха в дискусията.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Нинова и тази до нея извиниха ли се за това, че град и област Монтана бяха наказани от правителството на Орешарски по програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите”?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ