ИЗБИРАТ МЕЖДУ ТРИ ВАРИАНТА ЗА ТУНЕЛ ПОД ПЕТРОХАН

Публикувано на 14/08/2018 12:12
/ прегледи: 1 616
/ коментари: 7 / в Общество, Събития
image-0-02-05-cad903b11fb67d2f85a73ec3babdd533e0bca8d4cf1211c537fe58242c9f800a-v-1

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществената поръчка за  проучване за трасе по направлението  Монтана – София, с тунел под Петрохан.

Очакват се минимум три варианта за  нов път  с тунел под Петрохан.  Въз основа на проучването  трябва бъде определени ширината на пътя, както и средствата за изграждане, поддържане и годишна издръжка на пътя и пътните съоръжения.

Стойността  на обществената поръчка е 500 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 180 дни. Критерият за оценка на офертите е „икономически най-изгодна оферта“. Кандидатите могат да подават офертите си до 17:30 ч. на 27 септември 2018 г, съобщаеват от АПИ.

След приключване на проучване предстои  оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), въз основа на която ще бъде взето решение за одобрение на вариант за бъдещото трасе. След това ще се  изработи и  идеен проект него.

 

 

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

 1. Veli

  Тунел под Петрохан няма да има или няма да в този век! Управляващите го доказаха през годините-Северозапада не им е приоритет! Миналата седмица в един спор на една Фейсбук страница от ГЕРБ си приписаха дори несъществуващи заслуги, като поставянето на осветление на стадион Огоста!

 2. begemot_97

  Не си приписват лично ББ дава парите за осветлението на стадиона целево от държавния бюджет … ББ не е ли шеф на ГЕРБ или нещо се бъркам!?

 3. Veli

  Мой човек, парите за осветлението на стадион Огоста са отпуснати на заседание на правителството на 1-ви март 2017 г. Я сега провери по това време в България какво правителство има–на ГЕРБ или служебно такова? Брей колко къса памет имат някои хора!

 4. Veli

  И най-интересното беше, че като се даде първа копка за поставяне на въпросното осветление за снимка се бяха наредили министър Кралев от правителкството на ГЕРБ, както и депутатът от ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров!

 5. begemot_97

  Приятел ти шегуваш ли се ,на всички е ясно че ГЕРБ даде парите да ремонта на стадиона който почна още 2016г. Осветлението беше само черешката на тортата и подписването от служебното правителство беше само формалност за да не забави пускането на осветлението за началото на сезона.Сигурно и двата милиона за църквата дето отпусна правителството на Борисов и още няколко милиона за цялостен ремонт на няколко улици в града пак е на служебното,спри се малко и престани да ръсиш глупости!

 6. Veli

  Приятел, ти сериозно ли? Служебното правителство дава отпуска пари обещани от ГЕРБ?! По-голяма шега скоро не бях чувал! Като говорим за обещания и отпускане на пари нека попитам за нЕкои други проекти-какво стана с обещаната Програма за Северозапада (само не ми казвай, че не е имало такава), какво стана с обещаната годишна инвестиция от 1 милиард лева на изборите 2014 г., какво стана с филиала на Русенския университет в Монтана (който отиде във Видин), какво стана с обещаната спортна зала в Монтана, какво стана с обещанието на Цв. Цв. от преди изборите миналата година за това, че Северозапад е приоритет? Да продължавам ли с лъжите през годините?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ