ХИЛЯДИ УЧАСТВАТ В БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА МВР

Публикувано на 19/12/2017 13:01
/ прегледи: 394
/ в Общество, Събития
10

11-годишната Ния и 5-годишната Никол от Лом – дъщери на граничен полицай, загинал при командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла – Русе, получиха подаръци от Коледната благотворителна кампания на МВР за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители. И двете момичета получиха сумата от 700 лева, както и ваучери на обща стойност 600 лева от „Технополис“ и „Билла България“ – дългогодишни поддръжници на инициативата. Момичетата са две от 97-те деца от цялата страна, които МВР подпомага с финансова помощ, събрана от хиляди хора, засвидетелствали своята подкрепа чрез sms-и и финансови дарения, както и от служителите на МВР, които ежемесечно даряват от заплатите си средства за кампанията.
8 момичета и момчета, 3 от които завършващи студенти, получиха по 370 лв, събрани при благотворителна кампания на ОД МВР Монтана в помощ на деца на починали служители. Коледният подарък бе връчен от директора на ОД МВР Монтана ст. комисар Ивайло Антонов.
Теодора Накова, майка на тримата бъдещи висшисти – тризнаците Анна, Таня и Камен, благодари за проявения през годините жест от служителите на ОД МВР Монтана. Тази година средно образование завършват и 18-годишните Денислав Колчов от Берковица и Виктор Кирилов от Якимово, синове на починали служители на РУ Берковица и Участък Якимово. За 6-та поредна година служителите на ОД МВР Монтана даряват парични средства на 13-годишната Елица и 14-годишния Димитър, деца на мл. полицейски инспектор от Участък Чипровци. Тази година на 16-годишната Дария от Вършец, дърщеря на починала служителка на РУ Вършец, за първи път бяха дарени парични средства.

Благотворителната инициатива на МВР съществува от 13 години и е подкрепена от мобилните оператори. Чрез кратък номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom целогодишно се набират средства за кампанията. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ