ДОЛНИ ЦИБЪР АПЛОДИРА МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ

Публикувано на 15/11/2018 19:07
/ прегледи: 986
/ в Общество, Събития
Val4ev_012 (1)

Първото обединено училище в област Монтана в с. Долни Цибър посрещна днес министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.  Аплодисменти и много благодарности получи министърът от учителите, възпитателите и 142-ма ученици. Областният управител на Монтана  Росен Белчев, кметът на община Вълчедръм Иван Барзин и кметът на Д. Цибър Камен  Димитров посрещнаха госта. Най-напред той влезе в новия кабинет по готварство, в който големите ученици овладяват  кулинарни умения. Така се обединяват двете основни цели –  задължително  общообразование и професионална подготовка.

По-късно министърът и домакините му, началникът на РУО Трайка Трайкова и лидерът на синдиката на българските учители Енеза Ангелова обсъдиха актуални теми,свързани с връщането и задържането на децата в училище.

9 000 деца са върнати тази есен в училище в страната , миналата учебна година те са 24 000. „Механизмът работи, сега задачата пред нас е как да успеем да задържим в училище  върнатите деца”, заяви министърът. И допълни, че тук  проблем е и отношението на родителите на тези деца  към ученето.

200 училища в страната са основно ремонтирани преди началото на тази учебна година, няма проблеми с осигуряване на отоплението на учебните  сгради , каза още министър Кр. Вълчев.

Просветното министерство осигури 30 000 лв за ограда на двора с площ 12 дка на училището в Д. Цибър и оборудването на кабинета по готварство.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ