ДЕСЕТКИ РЪКОПЛЯСКАТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ В МОНТАНА

Публикувано на 14/09/2016 12:12
/ прегледи: 720
/ в Общество, Събития
1-1

Демонстрация по гасене на пожар и спасяване на пострадали при пътен инцидент направиха пожарникари и спасители днес. Поводът е професионалният празник на огнеборците 14 септември.

С 32-метрова стълба екип спасители успя да свали попаднали в пожар хора на  покрива  на театъра. Демонстрацията продължи с рязане на автомобил, в който според сценария имаше пострадал при пътно-траспортно произшествие.

Пожари, наводнения, пътни и битови  инциденти, това е полето на действие на ПБЗН. От началото на годината огнеборците от региона  са работили при над  600 инцидента, каза директорът на РД ПБЗН – Монтана комисар Венцислав Райков. Той и колегите му получиха много поздравления за празника – от премиера Бойко Борисов, министъра на  вътрешните работи Румяна Бъчварова, от областния управител Ивайло Петров. Кметът на Монтана Златко Живков дари на службата  нова техника, която ще бъде ползвана при гасене на горски пожари.  Въздуходувката  замества труда на петима души, които гасят пламнали треви  с тупалки. „Ако се окаже наистина толкова ефективна ще опитаме да осигурим още няколко”, каза комисар Венцислав Райков.

Всеки ден през тази  седмица, пожарникарите ще посещават една детска градина, за да демонстрират пред децата възможностите на пожарните автомобили.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ