ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ ДАВАТ РАМО НА СЕВЕРОЗАПАДА

Публикувано на 22/02/2016 14:02
/ прегледи: 1 521
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
1

Депутати, кметове и експерти по управление на проектите финансирани с европейски пари, обсъждат проблемите и перспективите за привличане на средства през новия програмен период 2015 -2020 г. В срещата в Монтана участват и зам. министри на земеделието, регионалното развитие и икономиката.
Трите области Видин, Враца и Монтана да бъдат обособени като самостоятелен под район, предложи доц. Борислав Великов. Той съобщи още, че в предстоящото ново коалиционно споразумение между ГЕРБ и РБ е записано и искането за финансиране на специалната програма в подкрепа на Северозапада, Родопите, Странджа и слабо развитите райони. И още: създането на  държавна агенция, която да ръководи тази програма.
Магистралите в Южна България са важни, но 95% от хората в Северозапада не пътуват по тях. Затова е толкова важно изграждането на отсечката Видин – Монтана от Е79, подчерта кметът Златко Живков. И допълни, че отделянето на трите „класически” области в СЗ България от Плевен и Ловеч е напълно логично и необходимо.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Ха-ха, всичко е прах в очите! ГЕРБ и правителството въобще нямат воля и желание да направят нещо за региона! Повече от очевадно е, че по-голяма част от парите, особено за инфраструктура, се насочват към „бедната“ южна България! Нали се сещата, че за една шепа хора тук никой няма да си мръдне пръста! Типичен пример за това са откровените лъжи на Московски за ж.п. линията до Видин, а аз пътя Ботевград-Видин пък всички знаят, че едва ли ще стане. След време очаквам да започнат извиненията и оправданията, че видите ли ние се опитахме да направим нещо, но просто няма как да се получи!

    P.S. Абе къде е така загрижената за региона Десислава Атанасова с „многобройните“ ѝ инициативи и проекти за региона!?! Да не би пак да е заета с някоя комисия и да не може да дойде!

  2. Veli

    О, и вижте го Чобанина как гледа умно от снимката! Помним, че по време на правителството на БСП, ДПС и Атака той беше финансов министър (след което се продаде на ДПС). Та по време на въпросното правителство град и област Монтана бяха наказани по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, за сметка на съседните на нас области! И той ще ми „оправя“ региона!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ