ДАВАТ ЗАНАЯТ НА 90 БЕЗРАБОТНИ ОТ МОНТАНА И ВИДИН

Публикувано на 19/06/2018 15:03
/ прегледи: 616
/ в Общество, Събития
1-1

Проект, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ България – Румъния набира безработни, които искат да станат строители. Желаещите ще могат да завършат специализиран курс и да получат сертификат, валиден за ЕС  за най-търсените специалности в областта на строителството.. Проучване направено от партньорите по проекта Видинска търговско промишлена палата  и Национален център за информационно обслужване- Плевен от България , Румънска асоциация за електронна и софтуерна индустрия- Крайова  и Строителен клъстър –Олтения” от Румъния .показва, че най-търсени са зидаро-мазачи и работници  за вътрешно и външно облицоване на сгради.

Курсовете започват през есента и са с продължителност 30 дни, като ще бъдат обучени по 90 безработни от България и Румъния.

Проектът предвижда и разкриването  на три центъра за информация и консултации в областта на строителството един в Румъния за окръзите Долж и Олт и два в България –  за Монтана и Видин и за Враца и Плевен. Предвижда се и създаване на мрежи между търсещите работа и потенциални работодатели.

Стойността на проекта е 405 000 евро иизпълнението му  трябва да приключи в средата на следващата година.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ