ДАРИХА ЕЛЕКТРОНОЖ И ОБОРУДВАНЕ НА БОЛНИЦАТА В МОНТАНА

Публикувано на 08/02/2019 14:02
/ прегледи: 337
/ в Общество, Събития
1-1

Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в  болницата в Монтана. Средствата са събрани на благотворителен бал на организацията. Днес  Катя Табакова и Диляна Желязкова от  фирма АМЕДА се срещнаха с кмета Златко Живков и обявиха, че правят още едно дарение –  електронож за хирургичното отделение.  Набирането на средства за педиатричното отделение е по инициатива на Мария Шуманска – секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

„Още една IT фирма ще направи парично дарение за отделението”, каза Шуманска. Със средствата, които ще бъдат между 1500 до 2000 лева, ще бъде закупен  апарат за проследяване на венозната система на децата.

В началото на следващата седмица посланикът на Конфедерация Швейцария в България  Мюриел Берсе Коен ще посети Монтана. Със  съдействието на българо-швейцарската програма за сътрудничество в града бе реализиран  един от най-значимите проекти в областта на ромската интеграция. В кв. „Кошарник” бе изградена нова детска градина, обновени са  кабинетите на здравните медиатори,  подпомогнати са  социалната, здравна и  културна интеграция на малцинството.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ