БСП ПРЕДЛАГА ОБЕДИНЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНА

Публикувано на 24/11/2018 6:06
/ прегледи: 486
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
BSP_013

БСП – Монтана търси съмишленици в парламента за финансиране на мерки за развитие на Северозапада. „Ще предложим на колегите избрани в района  да подкрепят нашата програма за справяне с демографската криза”, каза пред журналисти депутатът от БСП Атанас  Костадинов.

Това е част от вече внесения в парламента от левицата алтернативен бюджет за следващата година.

„Не е невъзможно държавата да отдели нужните около 1,2 млрд лв за финансиране на  три специализирани фонда, който ще дадат  енергия на Северозапада”, заяви Камелия Трифонова, председател на общинската организация на БСП – Монтана.

Държавен инвестиционен фонд „Северозапад“ с първоначален ресурс от 500 млн. лв; Подкрепа за развитие на регионите от 300 млн лв и Рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа 400 млн лв.

Водещ  е инвестиционният  фонд „Северозапад”. Идеята е с него да  се финансира създаването на  държавно високотехнологично производство в региона. Така тук ще останат да работят и живеят млади и образовани специалисти, които сега търсят реализация в столицата или чужбина.

И още – средства от инвестиционния  фонд да бъдат вложени и в предприятие от хранителната  промишленост, в което дъ ржавата да си партнира с  частни фирми. В него да се  преработват плодове и зеленчуци  произведеното тук. Така ще се  осигури заетост за по-ниско квалифицирани работници, а частните инвеститори  могат  постепенно да изкупят държавния дял.

Важна мярка, свързана все с инвестиционния фонд „Северозапад” е чрез него пряко да бъдат финансирани работни места , т. е. фондът да плаща минимална заплата за 1 година на новонаети работници.

Определяща е и грижата за младите семейства до 35 години.

Тези, които остават да живеят в района да получават 50 000 лв за купуване на жилище

С 25 000 лв  да бъдат подпомагани   семейства с трето дете, които живеят в Северозапада

Данъчни облекчения от  общо 6 400 лв годишно за семейства с две  деца от Северозапада

Първата и най-важна стъпка, според БСП е откриване филиал на висше учебно заведение в Монтана и съобразяване на специалностите в средните училища с нужните и визията за развитие на района.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Така и никъде не чух извинение от БСП за това, че град и област Монтана бяха наказани от правителството на Орешарски по програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Малко е нагло точно те да ми говорят за Северозапада!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ