БСП: НЕ УСПЯХМЕ ЗА ОПАЗИМ ВАШАТА БЪЛГАРИЯ

Публикувано на 23/09/2018 17:05
/ прегледи: 431
/ в Общество, Събития
IMG_20180923_110356

„Двадесет години след гибелта ви, България бе освободена от гнета на монарха и фашизма, палачите ви бяха наказани. Постигнахме това, за което се борихте – социална и справедлива държава. За която и днес повече от половината българи си спомнят с носталгия и уважение.  Така започна словото си пред паметника на Септемврийци lв Монтана   Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП.

„Днес, 95 години по-късно  ние рапортуваме: Не успяхме да опазим България, за която вие се борихте.  Тя бе обругана, разграбена, разрушена. Но вашия подвиг не е бил напразен нито ненужен. Вие сте не само велики българи, но и велики европейци, каза още ораторът.

Повече от 100 членове и активисти на БСП от региона дойдоха на митинга по повод 95 години от Септемврийското въстание с венци и цветя.  Тук бе и Михаил Миков. Пред множеството бе прочетен поздравителен адрес от Корнелия Нинова.  Задочно към събитието се присъединиха лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев и вицепрезидента Илияна Йотова. На площад „Жеравица” бяха  и общинските председатели на партията от Видин и Враца. Митингът завърши с концерт на самодейни състави от с. Комощица.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ