БЕРКОВЧАНИН УБИ С ДЪСКА ТРИ КУЧЕТА

Публикувано на 13/03/2019 14:02
/ прегледи: 213
/ в Общество, Събития
1-1

Около обяд във вторник в сграда в промишлената зона на  Берковица, при кантара на бившето ТКЗС  са намерени убити 3 бездомни кучета.  При огледа е намерена и  дъска със следи от кръв по нея, с която са убити  кучетата. Образувано е досъдебно производство,  установен е  извършителя – 58-годишен мъж от  Берковица, който е задържан за срок до 24 часа.

Отново във вторник в полицията  е получен сигнал от 48-годишен мъж  на с. Долна Бела Речка. Той  съобщил, че около гробищния парк на селото е намерил 3 умрели кучета, които са негова собственост, но не притежава съответните документи.  Криминалисти  и ветеринарен лекар са направили оглед. Образувано е  досъдебно производство,  назначена е експертиза, която ще установи вида на отровата, която е убила кучетата .

Днес правителството прие Национална програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Предвижда се преброяване на безстопанствените кучета по общини. Животните ще бъдат залавяни и транспортирани до ветеринарна амбулатория и обратно до мястото на залавяне след извършване на определени ветеринарномедицински дейности като кастрация, маркиране, обезпаразитяване, ваксинация срещу бяс и издаване на паспорт. Ще бъдат организирани информационни кампании за запознаване на обществеността с основните аспекти на проблема и възможностите за неговото решаване.

Общините в България следва да приемат програми за изпълнение на Националната програма и план за действие, съгласно Закона за защита на животните.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ