АНТОАН ОТ ПМГ С ОТЛИЧЕН ДЕБЮТ В КОМПЮТЪРНИТЕ НАУКИ

Публикувано на 09/10/2018 12:12
/ прегледи: 234
/ в Общество, Събития
1-2

Антоан Георгиев от 11 клас на Природа-математическата гимназия в Монтана получи от президента Румен Радев  сертификат за отлично представяне в категория „Дебют в компютърните науки” на годишните награди „Джон Атанасов” . Такъв сертификат се връчва за първа година.

Виртуален учител е първият от трите проекта, с които Антоан  е кандидатства.  Проектът е разработен заедно с Алекс Цветанов  от Софийска математическа гимназия.  Двамата  създават виртуална среда, в която  учител отговаря на зададени на глас въпроси. В демонстрацията са използвани знания от  областта на географията. Разработването  е отнело 7 месеца.

Вторият  проект на Антоан е  игра, в която предната камера на смартфона сканира ръката на притежателя му , разпознава я и така позволява маркиране на определени обекти във виртуална реалност.

И третият проект е разработен като  игра, в която се изследва човешкото поведение. Базирана е на теорията на психолога Джордж Милър ,според която работещата памет на човешкия мозък и може да запомни от пет до девет елемента максимум. Изводът при тестването на играта показва, че във виртуалната реалност нашия капацитет е  по-нисък, казва Антоан.

За постижението си  гимназистът от Монтана бе приет от зам.кметът Тихомир Антонов, които го поздрави от името на кмета Златко Живков.

Преподавателите на Антоан по информатика са Илиян Цанков и Цветан Стоянов. Негови научни ръководители са Красимир Асенов също от  Природо -математическата гимназия в Монтана и доцент д-р Златогор Минчев от Института по математика и информатика.  От всичките си проекти дотук Антоан иска да създаде платформа от мини игри и това е предстоящия му проект.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ