500 МЛН ЛВ ЗА РЕМОНТИ НА ЯЗОВИРИТЕ

Публикувано на 08/10/2018 13:01
/ прегледи: 236
/ в Общество, Събития
IMG_19800113_045420

Половин милиард е отделен за  язовирите,  които правителството включи в списъка за поддържане и  неотложни ремонти и язовир „Огоста” е сред тях, уточни пред журналисти народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров.

Средствата ще се управляват от  „Държавна консолидационна компания“, чийто принципал е  Министерството на икономиката. По този начин се изпълнява решението на правителството ремонтите на язовирите и съоръженията към тях да се възлагат на търговско дружество със сто процента държавно участие.

Язовир „Огоста” е стабилно и сигурно съоръжение и по никакъв начин не застрашава сигурността на Монтана и останалите селища по течението на река Огоста, заяви Д. Димитров. Включването на  яз.„Огоста” в държавния списък е по предложение на „Напоителни системи”, допълни депутатът.

Областният управител Росен Белчев, който е и председател на Комисията за защита на населението при бедствия и извънредни ситуации за региона подчерта, че два пъти в годината с негова заповед се обследва състоянието на язовира. Водоемът се охранява денонощно.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ