300 ЛЕВА ЗА НОВОРОДЕНО БЕБЕ В МОНТАНА, 500 ЗА ВТОРО ДЕТЕ

Публикувано на 28/02/2019 18:06
/ прегледи: 551
/ коментари: 4 / в Общество, Събития
novini-montana

300 лева ще дава за всяко родено след 31.12.2018 г.дете община Монтана. Помощта за семействата с второ бебе ще е 500 лв. Това е записано в Наредбата за отпускане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца в община Монтана, която бе приета на днешното заседание на общинския съвет. Документът внесе групата съветници от ГЕРБ. В него са уточнени условията на които трябва да отговарят родителите: навършени 18 години и  минимум средно образование,   постоянен и настоящ адрес в Монтана, както и  да не дължат здравни осигуровки,  данъци и такси на общината,

Документите на кандидатите ще се разглеждат от  7-членна комисия, като четирима от членовете й ще са общински съветници.

Съветниците промениха и текстове в Наредбата за опазване на зелената система на територията на общината. Промяната се отнася да глобата за „замърсяване на зелените площи с отпадъци от всякакво естество” и конкретно грижата за домашните кучета. Стопаните им ще бъдат санкционирани със 100 лв ако: извеждат кучето без повод, а агресивни кучета без намордник; пускат на свобода кучета или други домашни животни в зелени площи; разхождат кучета на детски площадки и на забранени за това места; не вземат мерки животните да не замърсяват обществени места като не почистват мястото след дефекация;

10 пъти по-висока ще е глобата за безразборно изхвърляне на отпадъци .Стартовата санкция за това е 300 лв, а максималната 1000 лв.

На заседанието бе гласувано и предложения на кмета Златко Живков за удължаване  договорите на управителите на „Технологичен парк” Любен Ананиев и Самостоятелна медико-техническа лаборатория №1 Илиян Петров с още три години.

За нуждите на център „Домашни грижи”, който общината ще изгради в партньорство с БЧК бе предоставена част от сградата на ЦОП на ул. „22 септември” 44 .

Приет бе и годишният план за ползване на пасища на територията на общината. Освен списъка с   пасищата, мерите и  ливадите в него са уточнени и мерките за ползването им.

Прието бе и решение за изграждане на 40 гаражи, всеки с площ 16.80 кв м  /5.60 х 3.00м/ чрез провеждане на търг с явно наддаване за всеки гараж. Правото на строеж за един ог обектите е оценено на 2 520 лв. Според приложената скица гаражите ще бъдат построени зад жил. сгради успоредно на ул. „Извора” и бул. „Ал. Стамболийски”.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Моника Николова

    За всичко има овеличение само детцките надбавки са нищтожни защо неги вдигате

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ