29 ПРОФЕСИОНАЛНИ И 20 ПРОФИЛИРАНИ ПАРАЛЕЛКИ В РЕГИОНА

Публикувано на 14/02/2018 14:02
/ прегледи: 460
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
IMG_20180214_113001

Областната комисия по заетост одобри план – приема за средните училища в област Монтана за следващата учебна година. Дискусията продължи повече от два часа, а позициите на директорите на средните училища и представителите на бизнеса така е не се сближиха. „Ситуацията се повтаря вече трета година, настояваме и предлагаме едни специалности, но училищата приемат в съвсем други”, подчертаха представителите на фирми. От липса на база,на специалисти   се оплакаха директорите.

След разгорещена дискусия все пак бе постигнато решение в Професионалната гимназия по техника   електротехника в Монтана паралелка „Автомобилна мехатроника” да бъде разделена на две, като половината ученици се обучават в специалност „Машинен техник”.

Промяна бе направена и в предложението на Професианлната гимназия по строителство, архитектура и геодезия където вместо исканата специалност”брокер на недвижими имоти” ще има паралелка „геодезия”.

В училището в медковец се открива профилирана паралелка “физическо възпитание и спорт”, в Якимово  “софтуер и програмиране”, в Професионалната гимназия по лека промишленост в Монтана “маникюр и козметика”.

Очаква се около 1 120 ученици да завършат основно образование и да кандидастват в средните училища това лято.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Що не питате оня в средата и партията му какво стана с обащания филиал на Русенския университет? Или пък с още едно обещание–Пограма за Северозапада. Колегите му от Враца гузно мълчат по въпроса за тази програма и педантично трият всякакви зададени въпроси по темата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ