ДО МАРТ 2019 Г. ЩЕ ИМА НОВ ПЪТ ДО ВИДИН

Публикувано на 04/04/2018 14:02
/ прегледи: 867
/ в Общество, Събития
1-12

Стартира  рехабилитацията на 30-км от пътя Монтана – Дъбова махала.

Това е най-лошият държавен път на територията на община Монтана. Благодаря, че правителството  изпълнява обещаното. Надеждата ни е, че след ремонта ще спре терора върху хората в четирите села от общината, през които преминава трафика”, каза на церемонията в с. Студено буче кметът Златко Живков. Той припомни,че последния  ремонт с държавни средства по това трасе е правен през 2001 г, в с. Д-р Йосифово.

„Да благодарим на премиера б.Борисов, че  ни повярва и една от най-разбитите  отсечката, която е една от най-разбитите  бе вклочена в годишната държавна програма. Този път обслужва не само хората от Монтана и Видин, но и от цялата страна”,, каза народният представител  от ГЕРБ Дилян Димитров.

„Желая лека работа на строителите и да спазят срока”, каза областният управител Росен Белчев

16 милиона лв с ДДС е общата стойност на ремонта., 90 % е финансирането е от ОП”Региони в растеж”, останалите средства са от държавния бюджет.  Срокът за изпълнение е 15 месеца, припомни Николина Чапанова, директор на дирекция в АПИ.В проекта е предвидено да се подмени асфалтовата настилка на общо 30 км в 4 участъка от третокласния път, ще се ремонтират 5 мостови съоръжения и 4 кръстовища,

А хората  от Студено буче  се надяват, че ще пресичат шосето по-спокойно и няма да треперят при всяко преминаване на ТИР-ове и да ремонтират напуканите си къщи.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ