МОНТАНА ПРАВИ УЧИЛИЩЕ ЗА МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ

Публикувано на 02/10/2017 12:12
/ прегледи: 1 212
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1

Община Монтана и Технологичният център в чешкия град Храдец Кралове ще изпълняват проект по програмама ИНТЕРРЕГ. Проектът „Адаптиране и въвеждане на иновативни модели за насърчаване на самостоятелна заетост”на стойност 155 000 лв  е с продължителност 16 месеца и трябва да стартира на 1 ноември, съобщи кметът Златко Живков. На пресконференция той представи двама от ръководителите на чешкия център, които са на работно посещение в Монтана.Зам. кметът Станислав Станоев представи параметрите на новия проект.

За осем години Технологичният център в Храдец Кралове е подпомогнал стартирането и дейността на 50 фирми. “Целта ни основно е да подобрим бизнес средата и така да намалим миграцията на младите хора към по-големите градове и столицата Прага,” уточниха гостите.

За ефективната работа центърът в Храдец Кралове е активно подпомаган от местната община. Специалисти консултират стартиращите фирми,  общински фонд от 200 000 евро осигурява част от нужните средства за започване работата на младите предприемачи. Същевременно местните училища и колежи имат образователни програми      , които обучават желаещите да започнат свой бизнес.

Това е и една от основните цели на съвместния проект с Монтана. Тук екипът на проекта ще проучи нуждите на предприятия и ще създаде условия за обучение и квалификация на нужните специалисти.

Share Button

Коментари в сайта

  1. лъвчето

    Това е много добра идея .Но в нашият град към кой трябва да се обърнат младите хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ