14 ТОНА МИНЕРАЛНА ВОДА ЗА БЕДСТВАЩИЯ ЛОМ

Публикувано на 19/10/2018 11:11
/ прегледи: 334
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
1-1

Пожарникари от няколко общини в областта участват в осигуряването на питейна вода за жителите на Лом.

Вече е превозена  7000 л бутилирана минерална вода с контейнеровоз на пожарната служба. В сътрудничеството с БЧК ще бъде доставена  допълнителни 14 000 л бутилирана вода, осигурена от дарители. Днес е предвидено техниката на ГДПБЗН да продължи превозването на вода до определените от оперативния щаб места в различни точки на града.

Минерална вода от Гоце Делчев очакват в Лом.

Благодарна съм на колегите от Монтана, Козлодуй, Вълчедръм, които още вчера пратиха водоноски, за да осигурим питейна вода за всички обекти и граждани”, каза кметът на Лом Пенка Пенкова.

Усилено се работи по свързване на дублиращ водопровод и възстановяване на водоподаването в Лом и селата  Замфир, Добридол, Сливата, Орсоя и Арчар,до края  на утрешния ден.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Нека да припомня тук някои неща. По време на управлението на предишния кмет на Лом от ГЕРБ Иво Иванов (същият, заради който се организираха митинги в негова подкрепа от платени роми) беше провален проекта за воден цикъл на града. Той беше избран за кмет през 2011 г., наваксвайки голямото си изостване от първи тур (можете да се сетите как е станало това) срещу сегашната кметица Пенка Пенкова. Ето това са „видимите резултати“ от които си патят жителите на Лом, същите, които наскоро се вдигнаха на бунт заради лошите пътища!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ